Reteta salata
INGREDIENTE
• 7 rosii
• 1 ceapa mica
• jumatate ceasca zahar
• jumatate ceasca otet
• jumatate ceasca ulei
• sare si piper, dupa gust
MOD DE PREPARARE
• Taie rosiile felii si ceapa rondele.
• Pune-le intr-un castron mare si adauga zaharul, otetul, uleiul, sarea si piperul.
• Poti sa ajustezi cantitatile, in functie de preferintele tale.
Indicatie: Salata se serveste la temperatura camerei.
Pofta buna!
Retete culinare romanesti si internationale. Carte de bucate online, sfaturi si diete pentru slabit. Retete cu poze, tot ce trebuie sa stii cand esti in bucatarie.
sâmbătă, 29 mai 2010
Bors de loboda
Reteta bors
INGREDIENTE
• loboda (2 legaturi)
• orez (1 lingurita)
• smantana (2 linguri)
• bors (250 ml)
• sare
• marar verde
• leustean
MOD DE PREPARARE
• Se curata loboda, se spala si se fierbe odata cu orezul, in apa cu sare.
• Cand este aproape gata, se adauga borsul, leusteanul si mararul tocat.
• Se drege cu smintina.
Pofta buna!
INGREDIENTE
• loboda (2 legaturi)
• orez (1 lingurita)
• smantana (2 linguri)
• bors (250 ml)
• sare
• marar verde
• leustean
MOD DE PREPARARE
• Se curata loboda, se spala si se fierbe odata cu orezul, in apa cu sare.
• Cand este aproape gata, se adauga borsul, leusteanul si mararul tocat.
• Se drege cu smintina.
Pofta buna!
Etichete:
Bors,
Loboda,
Reteta bors,
Retete culinare
Salata cu fasole, rosie si avocado
Reteta salata
INGREDIENTE
• 1 cutie cu fasole rosie
• 2 rosii mari, carnoase
• 1 ceapa rosie
• 1 avocado
• 1 lingurita ulei de masline
• sare si piper, dupa gust
MOD DE PREPARARE
• Taie ceapa rondele, iar avocado si rosiile, cubulete.
• Adauga boabele de fasole, uleiul de masline, sarea si piperul.
• Asta a fost tot!
Indicatie: Se poate servi imediat.
Pofta buna!
INGREDIENTE
• 1 cutie cu fasole rosie
• 2 rosii mari, carnoase
• 1 ceapa rosie
• 1 avocado
• 1 lingurita ulei de masline
• sare si piper, dupa gust
MOD DE PREPARARE
• Taie ceapa rondele, iar avocado si rosiile, cubulete.
• Adauga boabele de fasole, uleiul de masline, sarea si piperul.
• Asta a fost tot!
Indicatie: Se poate servi imediat.
Pofta buna!
Etichete:
Avocado,
Fasole,
Reteta fasole,
Reteta salata,
Salata
joi, 20 mai 2010
Salata germana cu cartofi
Reteta salata
INGREDIENTE
• 8 cartofi decojiti si taiati felii
• 8 felii subtiri de sunca slaba
• 1 ceasca masline verzi
• 2 lingurite otet
• jumatate ceasca patrunjel verde tocat
• 4 cepe verzi (sau rosii) taiate rondele
• sare si piper, dupa gust
MOD DE PREPARARE
• Pune la fiert cartofii intr-o oala mare cu apa si putina sare.
• Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca.
• Taie-i apoi cubulete, adauga sunca, maslinele, patrunjelul si ceapa rondele.
• Amesteca otetul cu sarea si piperul si adauga-le salatei, dupa care poti servi.
Pofta buna!
INGREDIENTE
• 8 cartofi decojiti si taiati felii
• 8 felii subtiri de sunca slaba
• 1 ceasca masline verzi
• 2 lingurite otet
• jumatate ceasca patrunjel verde tocat
• 4 cepe verzi (sau rosii) taiate rondele
• sare si piper, dupa gust
MOD DE PREPARARE
• Pune la fiert cartofii intr-o oala mare cu apa si putina sare.
• Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca.
• Taie-i apoi cubulete, adauga sunca, maslinele, patrunjelul si ceapa rondele.
• Amesteca otetul cu sarea si piperul si adauga-le salatei, dupa care poti servi.
Pofta buna!
Etichete:
Cartofi,
Reteta cartofi,
Reteta salata,
Salata
vineri, 7 mai 2010
Salata de varza alba cu susan
Reteta salata
INGREDIENTE
• 400 grame de varza alba tocata
• 100 grame de branza gen svaiter
• 1 mar acru
• 75 grame de stafide
• 50 grame de susan prajit
• jumatate lamaie
• 1 lingura cu mustar
• 1 linguri cu otet
• 4 linguri cu ulei
• sare
• piper
MOD DE PREPARARE
• Amesteca intr-un castron un praf de sare, piper macinat, mustar si otet. Toarna uleiul si omogenizeaza totul cu furculita.
• Pune varza si stafidele intr-o salatiera, stropeste cu otet si amesteca usor, dupa care pune totul deoparte.
• Intre timp, taie branza cubulete. Spala si sterge marul.
• Fara sa-i cureti coaja, taie-l in felii foarte subtiri, pe care le stropesti cu sucul lamaii stoarse, pentru a preveni innegrirea lor.
• Exact inainte de servire, adauga in salatiera cubuletele de branza si feliile de mar, amesteca bine, presara deasupra susan.
Indicatie: Se serveste imediat.
Pofta buna!
INGREDIENTE
• 400 grame de varza alba tocata
• 100 grame de branza gen svaiter
• 1 mar acru
• 75 grame de stafide
• 50 grame de susan prajit
• jumatate lamaie
• 1 lingura cu mustar
• 1 linguri cu otet
• 4 linguri cu ulei
• sare
• piper
MOD DE PREPARARE
• Amesteca intr-un castron un praf de sare, piper macinat, mustar si otet. Toarna uleiul si omogenizeaza totul cu furculita.
• Pune varza si stafidele intr-o salatiera, stropeste cu otet si amesteca usor, dupa care pune totul deoparte.
• Intre timp, taie branza cubulete. Spala si sterge marul.
• Fara sa-i cureti coaja, taie-l in felii foarte subtiri, pe care le stropesti cu sucul lamaii stoarse, pentru a preveni innegrirea lor.
• Exact inainte de servire, adauga in salatiera cubuletele de branza si feliile de mar, amesteca bine, presara deasupra susan.
Indicatie: Se serveste imediat.
Pofta buna!
Etichete:
Reteta salata,
Reteta varza,
Salata,
Varza
Salata de vara
Reteta salata
INGREDIENTE
• 1 cutie cu mazare
• 1 cutie cu porumb
• 1 cutie cu fasole boabe
• 3-4 rosii, taiate cubulete
• 3 castraveti dati prin razatoarea mare
• 1 catel de usturoi, dat prin razatoarea fina
• zeama de la o lamaie
• 1 borcan cu iaurt sau smantana slaba
• 1 legatura de patrunjel
• optional: sunca felii, jambon, pui afumat sau ton
MOD DE PREPARARE
• Amesteca intr-un bol mazarea fina, scursa bine, porumbul, fasolea boabe fiarta, rosiile taiate cubulete, castravetii dati prin razatoarea mare, usturoiul, dat si el prin razatoarea fina, zeama de la o lamaie, borcanul cu iaurt sau smantana slaba si o legatura de patrunjel.
• Poti adauga cateva felii de sunca, jambon sau pui afumat, taiate cubulete, sau o cutie cu peste din conserva (tonul este optiunea cea mai buna).
• Este delicioasa si nu are niciodata acelasi gust!
Pofta buna!
INGREDIENTE
• 1 cutie cu mazare
• 1 cutie cu porumb
• 1 cutie cu fasole boabe
• 3-4 rosii, taiate cubulete
• 3 castraveti dati prin razatoarea mare
• 1 catel de usturoi, dat prin razatoarea fina
• zeama de la o lamaie
• 1 borcan cu iaurt sau smantana slaba
• 1 legatura de patrunjel
• optional: sunca felii, jambon, pui afumat sau ton
MOD DE PREPARARE
• Amesteca intr-un bol mazarea fina, scursa bine, porumbul, fasolea boabe fiarta, rosiile taiate cubulete, castravetii dati prin razatoarea mare, usturoiul, dat si el prin razatoarea fina, zeama de la o lamaie, borcanul cu iaurt sau smantana slaba si o legatura de patrunjel.
• Poti adauga cateva felii de sunca, jambon sau pui afumat, taiate cubulete, sau o cutie cu peste din conserva (tonul este optiunea cea mai buna).
• Este delicioasa si nu are niciodata acelasi gust!
Pofta buna!
Etichete:
Reteta salata,
Retete culinare,
Salata
Salata de cocos cu macrou afumat
Reteta salata
INGREDIENTE
• 1 conserva cu boabe de fasole alba, natur (500 g)
• 200 de grame de fasole verde
• 6 cepe albe mici
• o coada de telina
• 250 de grame de file de macrou afumat
• 5 linguri cu ulei de masline
• 2 linguri cu otet din vin
• 100 de grame de fulgi de nuca de cocos
• sare
• piper proaspat macinat
MOD DE PREPARARE
• Scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Se taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi se fierbe timp de circa 12 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus si un praf de sare.
• Se scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apa rece si las-o din nou la scurs. Se curata cepele albe si taie-le subtire, pe lungime.
• Se taie marunt coada de telina. Intr-o salatiera, se pune la un loc fasolea verde, nuca de cocos, cepele albe taiate subtire si telina. Se amesteca totul cu grija.
Prepararea sosului:
• Se pune intr-un bol uleiul de masline, otetul din vin, un varf de sare si un praf de piper macinat. Se omogenizeaza, se toarna compozitia peste legume, in salatiera, si se amesteca usor. Se desfac fasii din fileul de macrou afumat, se pun in centrul salatei si serveste.
Indicatie: Se poate inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
INGREDIENTE
• 1 conserva cu boabe de fasole alba, natur (500 g)
• 200 de grame de fasole verde
• 6 cepe albe mici
• o coada de telina
• 250 de grame de file de macrou afumat
• 5 linguri cu ulei de masline
• 2 linguri cu otet din vin
• 100 de grame de fulgi de nuca de cocos
• sare
• piper proaspat macinat
MOD DE PREPARARE
• Scurge fasolea boabe intr-o strecuratoare. Se taie coditele si indeparteaza atele fasolei verzi, apoi se fierbe timp de circa 12 minute intr-o oala mare cu apa clocotita, in care ai pus si un praf de sare.
• Se scurge apoi fasolea, trece-o printr-un jet de apa rece si las-o din nou la scurs. Se curata cepele albe si taie-le subtire, pe lungime.
• Se taie marunt coada de telina. Intr-o salatiera, se pune la un loc fasolea verde, nuca de cocos, cepele albe taiate subtire si telina. Se amesteca totul cu grija.
Prepararea sosului:
• Se pune intr-un bol uleiul de masline, otetul din vin, un varf de sare si un praf de piper macinat. Se omogenizeaza, se toarna compozitia peste legume, in salatiera, si se amesteca usor. Se desfac fasii din fileul de macrou afumat, se pun in centrul salatei si serveste.
Indicatie: Se poate inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Etichete:
Cocos,
macrou,
Peste,
reteta cu peste,
Reteta salata,
Salata,
Salau
Salata cu ton si ou
Reteta salata
INGREDIENTE
• 1 salata verde mica
• 2 cepe, taiate marunt
• 1 castravete, taiat rondele
• 3 rosii, taiate felii
• 2 oua, taiate rondele
• o conserva mare de ton
• un sfert de ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
• 1 catel de usturoi, taiat rondele
• un sfert de ceasca suc de lamaie
• un sfert de ceasca ulei de masline
• o lingurita cu sare
• un sfert de lingurita cu piper
• un sfert de ceasca frunze proaspete de menta
MOD DE PREPARARE
• Intr-un vas mare, amesteca salata taiata, ceapa, castravetele, rosiile, tonul si ouale.
• Intr-un alt vas, amesteca patrunjelul, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si menta.
• Toarna sosul astfel obtinut peste compozitia din primul vas si amesteca.
Indicatie: Salata se serveste cu foi calde de foccacia.
Pofta buna!
INGREDIENTE
• 1 salata verde mica
• 2 cepe, taiate marunt
• 1 castravete, taiat rondele
• 3 rosii, taiate felii
• 2 oua, taiate rondele
• o conserva mare de ton
• un sfert de ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
• 1 catel de usturoi, taiat rondele
• un sfert de ceasca suc de lamaie
• un sfert de ceasca ulei de masline
• o lingurita cu sare
• un sfert de lingurita cu piper
• un sfert de ceasca frunze proaspete de menta
MOD DE PREPARARE
• Intr-un vas mare, amesteca salata taiata, ceapa, castravetele, rosiile, tonul si ouale.
• Intr-un alt vas, amesteca patrunjelul, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si menta.
• Toarna sosul astfel obtinut peste compozitia din primul vas si amesteca.
Indicatie: Salata se serveste cu foi calde de foccacia.
Pofta buna!
Etichete:
Oua,
Reteta salata,
Retete culinare,
Salata,
Ton
Salata cu pui si ciuperci
Reteta salata
INGREDIENTE
• 1 salata verde creata, taiata
• 1 rosie mare, feliata
• 2 castraveti mici, curatati si feliati
• 1 lingurita cu rondele de usturoi
• fasii de pui fiert, dupa gust
• 1 cutie cu ciuperci
• jumatate ceasca crutoane
Pentru sos:
• jumatate ceasca de ulei
• jumatate ceasca de iaurt
• 1 lingurita cu mustar
• 1 lingurita de otet
• jumatate lingurita sare
• piper, dupa gust
MOD DE PREPARARE
• Amesteca toate ingredientele, in afara crutoanelor.
• Combina toate ingredientele pentru dressing, adaugandu-l apoi peste salata.
• Amesteca bine, adauga crutoanele si serveste.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
INGREDIENTE
• 1 salata verde creata, taiata
• 1 rosie mare, feliata
• 2 castraveti mici, curatati si feliati
• 1 lingurita cu rondele de usturoi
• fasii de pui fiert, dupa gust
• 1 cutie cu ciuperci
• jumatate ceasca crutoane
Pentru sos:
• jumatate ceasca de ulei
• jumatate ceasca de iaurt
• 1 lingurita cu mustar
• 1 lingurita de otet
• jumatate lingurita sare
• piper, dupa gust
MOD DE PREPARARE
• Amesteca toate ingredientele, in afara crutoanelor.
• Combina toate ingredientele pentru dressing, adaugandu-l apoi peste salata.
• Amesteca bine, adauga crutoanele si serveste.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Etichete:
Ciuperci,
Pui,
reteta cu ciuperci,
Reteta salata,
Retete culinare,
Salata
Salata cu nuca, mar, stafide si portocala
Reteta salata
O salata extrem de gustoasa, sanatoasa si savuroasa, datorita gustului dulce-acrisor. Este o reteta foarte usor de preparat.
INGREDIENTE
Pentru 6 portii:
• 2 linguri otet din vin rosu
• 2,5 linguri suc de portocale
• 1 portocala decojita
• jumatate cana stafide
• 4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite
• 2/3 cana cu nuca prajita si taiata bucati mari
• 2 linguri ulei de masline extra-virgin
• piper negru macinat
MOD DE PREPARARE
• Intr-un vas de dimensiuni mari, se amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele.
• Se curata merele, se indeparteaza cotorul, dupa care se taie, impreuna cu portocala decojita, in bucati mici.
• Se combina fructele cu amestecul de sus si se adauga nuca si celelalte ingrediente.
Timp de preparare: 20 minute.
Pofta buna!
O salata extrem de gustoasa, sanatoasa si savuroasa, datorita gustului dulce-acrisor. Este o reteta foarte usor de preparat.
INGREDIENTE
Pentru 6 portii:
• 2 linguri otet din vin rosu
• 2,5 linguri suc de portocale
• 1 portocala decojita
• jumatate cana stafide
• 4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite
• 2/3 cana cu nuca prajita si taiata bucati mari
• 2 linguri ulei de masline extra-virgin
• piper negru macinat
MOD DE PREPARARE
• Intr-un vas de dimensiuni mari, se amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele.
• Se curata merele, se indeparteaza cotorul, dupa care se taie, impreuna cu portocala decojita, in bucati mici.
• Se combina fructele cu amestecul de sus si se adauga nuca si celelalte ingrediente.
Timp de preparare: 20 minute.
Pofta buna!
Etichete:
Fructe,
Mar,
Nuca,
Portocale,
Reteta salata,
Salata,
Salata de fructe,
Stafide
Salata cu carne si taietei
Reteta salata
O reteta chinezeasca, delicioasa si usor de preparat.
INGREDIENTE
• 3 cesti cu fasii din piept de pui sau curcan (fiert sau copt pe gratar)
• 1/3 ceasca cu ulei pentru salata
• 3 linguri cu zeama de lamaie
• 2 linguri cu otet
• 1 lingura cu zahar granulat
• 1 lingurita cu sos de soia
• jumatate lingurita cu ghimbir
• 1 salata, taiata fasii
• 2,5 mandarine
• 1 ceasca cu alune de pamant decojite
• 3/4 ceasca cu taitei fierti
MOD DE PREPARARE
• Amesteca intr-un bol bucatile de pui, uleiul, zeama de lamaie, otetul, zaharul, sosul de soia si ghimbirul.
• Lasa ingredientele sa se intrepatrunda o ora sau doua.
• Adauga apoi salata, mandarinele, alunele, taiteii si, optional, seminte de susan.
Pofta buna!
O reteta chinezeasca, delicioasa si usor de preparat.
INGREDIENTE
• 3 cesti cu fasii din piept de pui sau curcan (fiert sau copt pe gratar)
• 1/3 ceasca cu ulei pentru salata
• 3 linguri cu zeama de lamaie
• 2 linguri cu otet
• 1 lingura cu zahar granulat
• 1 lingurita cu sos de soia
• jumatate lingurita cu ghimbir
• 1 salata, taiata fasii
• 2,5 mandarine
• 1 ceasca cu alune de pamant decojite
• 3/4 ceasca cu taitei fierti
MOD DE PREPARARE
• Amesteca intr-un bol bucatile de pui, uleiul, zeama de lamaie, otetul, zaharul, sosul de soia si ghimbirul.
• Lasa ingredientele sa se intrepatrunda o ora sau doua.
• Adauga apoi salata, mandarinele, alunele, taiteii si, optional, seminte de susan.
Pofta buna!
Etichete:
Carne,
Reteta salata,
Retete culinare,
Salata,
Taietei
Salata cu broccoli si conopida
Reteta salata
INGREDIENTE
• 1,5 lingurite otet
• 2 lingurite mustar
• 1 lingurita ulei de masline
• un sfert lingurita piper
• un varf lingurita sare
• 1 catel de usturoi, pisat
• 2 cesti buchetele mici de conopida
• 2 cesti buchetele mici de broccoli
• 1 ceasca branza feta (cubulete)
• jumatate ceasca telina (cubulete)
• jumatate ceasca ardei gras taiat marunt
• jumatate ceasca masline verzi feliate
• jumatate ceasca cubulete de castravete
• un sfert ceasca ceapa verde rondele
• un sfert ceasca patrunjel proaspat, tocat
• 1 lingurita capere
• 2 oua mari, fierte tari, taiate in sferturi
MOD DE PREPARARE
• Pregateste dressing-ul, amestecand bine otetul, mustarul, uleiul de masline, piperul, sarea si usturoiul pisat, pana formezi o pasta.
• Separat, fierbe conopida si broccoli intr-o oala acoperita, timp de 8 minute.
• Scurge-le si pune-le intr-un vas, in care adaugi apoi branza, telina, ardeiul, maslinele, castravetele, ceapa, patrunjelul si caperele.
• Adauga dressing-ul in vas si amesteca bine, pana la omogenizare. La sfarsit, adauga feliile de ou.
Pofta buna!
INGREDIENTE
• 1,5 lingurite otet
• 2 lingurite mustar
• 1 lingurita ulei de masline
• un sfert lingurita piper
• un varf lingurita sare
• 1 catel de usturoi, pisat
• 2 cesti buchetele mici de conopida
• 2 cesti buchetele mici de broccoli
• 1 ceasca branza feta (cubulete)
• jumatate ceasca telina (cubulete)
• jumatate ceasca ardei gras taiat marunt
• jumatate ceasca masline verzi feliate
• jumatate ceasca cubulete de castravete
• un sfert ceasca ceapa verde rondele
• un sfert ceasca patrunjel proaspat, tocat
• 1 lingurita capere
• 2 oua mari, fierte tari, taiate in sferturi
MOD DE PREPARARE
• Pregateste dressing-ul, amestecand bine otetul, mustarul, uleiul de masline, piperul, sarea si usturoiul pisat, pana formezi o pasta.
• Separat, fierbe conopida si broccoli intr-o oala acoperita, timp de 8 minute.
• Scurge-le si pune-le intr-un vas, in care adaugi apoi branza, telina, ardeiul, maslinele, castravetele, ceapa, patrunjelul si caperele.
• Adauga dressing-ul in vas si amesteca bine, pana la omogenizare. La sfarsit, adauga feliile de ou.
Pofta buna!
Etichete:
Broccoli,
Conopida,
Reteta salata,
Retete culinare,
Salata
Salata algeriana cu chiftelute de miel
Reteta salata
INGREDIENTE
• 200 de grame de carne tocata de miel (pulpa)
• 200 de grame de graunte medii (pentru cuscus)
• 2 vinete
• 100 de grame de naut
• 400 de grame de fasole fava
• 2 cepe
• 1 catel de usturoi
• 8 fire de menta
• 1 lingurita cu praf de chimen
• 1 lingura cu otet
• 5 linguri cu ulei de masline
• sare
• piper
MOD DE PREPARARE
• Pune grauntele pentru cuscus intr-un castron, stropeste-le cu apa rece si scurge-o imediat. Lasa grauntele astfel timp de 15 minute, amestecand in ele din cand in cand, cu furculita, dupa care fierbe-le un sfert de ora, la vapori, sau 5 minute, la microunde, apoi lasa totul se raceasca.
• Spala vinetele si apoi taie-le in cubulete. Caleste-le timp de 10 minute intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Amesteca usturoiul si cepele, decojite si tocate, cu carnea de miel.
• Adauga si 4 fire de menta, taiata fin, jumatate din cantitatea de chimen, iar dupa aceea sareaza si pipereaza. Din aceasta compozitie vei face chiftelute de marimea unei nuci.
• Scoate vinetele din tigaie, dupa ce s-au calit, scurge-le si pune-le deoparte. Adauga in tigaie o lingura cu ulei de masline si prajeste chiftelutele timp de 4-5 minute, intorcandu-le pe o parte si pe alta.
• Introdu pentru 3 minute, in apa clocotita, fasolea fava, apoi scurge-o si raceste-o sub jet de apa rece, urmand ca apoi sa fie decorticata. Intr-o salatiera, toarna cuscusul, nautul scurs, fasolea fava si restul de menta.
• Intr-un castron, omogenizeaza otetul cu un praf de sare, cu restul de ulei si de chimen; pune si piper. Toarna compozitia in salatiera si amesteca. Aseaza deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele de miel, dupa care poti savura salata.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
INGREDIENTE
• 200 de grame de carne tocata de miel (pulpa)
• 200 de grame de graunte medii (pentru cuscus)
• 2 vinete
• 100 de grame de naut
• 400 de grame de fasole fava
• 2 cepe
• 1 catel de usturoi
• 8 fire de menta
• 1 lingurita cu praf de chimen
• 1 lingura cu otet
• 5 linguri cu ulei de masline
• sare
• piper
MOD DE PREPARARE
• Pune grauntele pentru cuscus intr-un castron, stropeste-le cu apa rece si scurge-o imediat. Lasa grauntele astfel timp de 15 minute, amestecand in ele din cand in cand, cu furculita, dupa care fierbe-le un sfert de ora, la vapori, sau 5 minute, la microunde, apoi lasa totul se raceasca.
• Spala vinetele si apoi taie-le in cubulete. Caleste-le timp de 10 minute intr-o tigaie cu doua linguri de ulei de masline. Amesteca usturoiul si cepele, decojite si tocate, cu carnea de miel.
• Adauga si 4 fire de menta, taiata fin, jumatate din cantitatea de chimen, iar dupa aceea sareaza si pipereaza. Din aceasta compozitie vei face chiftelute de marimea unei nuci.
• Scoate vinetele din tigaie, dupa ce s-au calit, scurge-le si pune-le deoparte. Adauga in tigaie o lingura cu ulei de masline si prajeste chiftelutele timp de 4-5 minute, intorcandu-le pe o parte si pe alta.
• Introdu pentru 3 minute, in apa clocotita, fasolea fava, apoi scurge-o si raceste-o sub jet de apa rece, urmand ca apoi sa fie decorticata. Intr-o salatiera, toarna cuscusul, nautul scurs, fasolea fava si restul de menta.
• Intr-un castron, omogenizeaza otetul cu un praf de sare, cu restul de ulei si de chimen; pune si piper. Toarna compozitia in salatiera si amesteca. Aseaza deasupra cubuletele de vinete si chiftelutele de miel, dupa care poti savura salata.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Etichete:
Chiftele,
chiftelute,
chiftelute de miel,
Miel,
Reteta salata,
Salata,
salata algeriana,
Sos
Ardei copti cu sos alb
Reteta ardei
INGREDIENTE
• 1 kg ardei grasi
Pentru sosul alb: - trebuie link la sos !!!!!
• 75 g unt sau margarina
• 60 g faina
• 500 ml lapte
• zeama sau sare de lamaie
• marar sau patrunjel tocat
• 50-100 g branza telemea sau cascaval ras.
MOD DE PREPARARE
• Ardeii mai grasi si drepti se coc si apoi se curata. Dupa ce s-au curatat, se taie in felii late si se asaza in strat subtire in vasul uns cu unt.
• Se pregateste sosul alb. Sosul nu se sareaza deoarece ardeii au absorbit sare suficienta, cand au fost presarati dupa ce s-au copt.
• Se acreste putin si se aromeaza cu marar sau patrunjel taiat marunt, apoi se desarta peste ardei, presarindu-se cu brinza rasa.
Mod de servire: Se infierbinta la cuptor cu 10 minute inainte de servire.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
INGREDIENTE
• 1 kg ardei grasi
Pentru sosul alb: - trebuie link la sos !!!!!
• 75 g unt sau margarina
• 60 g faina
• 500 ml lapte
• zeama sau sare de lamaie
• marar sau patrunjel tocat
• 50-100 g branza telemea sau cascaval ras.
MOD DE PREPARARE
• Ardeii mai grasi si drepti se coc si apoi se curata. Dupa ce s-au curatat, se taie in felii late si se asaza in strat subtire in vasul uns cu unt.
• Se pregateste sosul alb. Sosul nu se sareaza deoarece ardeii au absorbit sare suficienta, cand au fost presarati dupa ce s-au copt.
• Se acreste putin si se aromeaza cu marar sau patrunjel taiat marunt, apoi se desarta peste ardei, presarindu-se cu brinza rasa.
Mod de servire: Se infierbinta la cuptor cu 10 minute inainte de servire.
Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!
Etichete:
Ardei copti,
Reteta ardei,
Reteta ardei copti,
Retete culinare,
Sos
Abonați-vă la:
Postări (Atom)