duminică, 3 iunie 2012

Pilaf oriental

Reteta pilaf

INGREDIENTE
Pentru 4 portii:
• 200g orez
• jumatate pliculet sofran
• sare
• 600g carne de vitel taiata bucatele
• 2 linguri unt
• piper
• 125ml vin alb
• 200ml smantana
• 1 lingura curry
• 3 fire telina
• 2 mere
• 2 linguri patrunjel tocat

MOD DE PREPARARE

• Orezul se pune la fiert in 400ml apa cu sare si sofran; se lasa sa fiarba 15 minute la foc slab.
• Carnea se prajeste 4 minute. Se sareaza, se pipereaza, se scoate si se pastreaza la cald. Se stinge zeama din tigaie cu vin.
• Se toarna smantana si curry; se fierbe sosul pana se reduce la un sfert. Se sareaza si se pipereaza.
• Se spala telina, se sterge si se taie felii. Se curata merele, se taie felii. Se prajesc amandoua intr-o lingura de unt. Se repartizeaza pe farfurii orezul si sosul.
• Carnea se amesteca impreuna cu feliile de mar si de telina, se aseaza langa orez. Peste el se presara patrunjel.

Reteta Gospodinei va ureaza POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Primeste noile retete direct pe mail

Daca vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete, introdu adresa ta de e-mail:

SEO Romania